sprint 2 conceptideeën
Wij waren eerst begonnen met het idee om een duurzame CV te maken, vandaar dat ons spuugmodel een verwarming is, maar na dat we meer gingen onderzoeken, kwamen we erachter dat het niet veilig zou zijn in de praktijk. Daarom zijn we overgestapt naar het idee om een duurzame energiecentrale te maken.
De vijf W-vragen
Wie?
Ons project is gemaakt voor alle inwoners van de toekomstige stad Artcadia.
Wat?
Het probleem is dat er teveel fossiele brandstoffen gebruikt worden, en die beginnen op te raken en ze stoten CO2 uit. Ons idee is om een energie centrale te maken die energie opwekt uit ijzerpoeder, en als het klaar is met branden met behulp van waterstof het roest dat over blijft weer terug te brengen naar ijzerpoeder.
Waar?
Het probleem speelt zich eigenlijk af in de hele wereld, en wij maken daar een oplossing voor in onze stad Artcadia.
Wanneer?
Dit project speelt zich af in 2080, dus ons idee zou dus in 2080 moeten kunnen gebruikt worden.
Waarom?
dit is een probleem omdat het klimaatvervuilend is, en het raakt op een gegeven moment op. Ons project is hiervoor een oplossing omdat wij een nieuwe energie bron gebruiken, namelijk ijzerpoeder. Wij willen de uitstoot verminder maar nog steeds energie opwekken. Onze idee is haalbaar, omdat wetenschappers al begonnen zijn met het proberen van energie opwekken met ijzerpoeder.
We hebben gekozen om een duurzame energiecentrale te bouwen, omdat 60 procent van de energie in het gemiddelde huishouden wordt gebruikt aan verwarming. Ook is het gebruik van ijzerpoeder in de plaats van ijzerpoeder duurzamer, want het raakt niet op en het stoot geen CO2 uit.
(het model heeft een schaal van 1cm is 1.5m)
Onze oplossing
De duurzame energiecentrale bestaat uit een ronde ruimte gemaakt van roestvrij staal, waarin het ijzerpoeder verbrand word. De hitte die vrij komt word door een aluminium buis vervoerd naar de ruimte met een stoomturbine erin, die door de hitte gaat draaien en energie gaat opwekken. Die energie wordt doormiddel van kabels vervoerd naar de huizen in onze stad. Als het ijzerpoeder opgebrand is blijft er roest over en dat kan weer gerecycled worden door er waterstof bij te doen, en dan wordt het weer ijzerpoeder. Ook stoot het verbranden van ijzerpoeder geen co2 uit, en het raakt niet op. daardoor is het dus een duurzame energiebron.
Het spuugmodel:
Onze conceptideeën: